preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Bezpečnosť

Bezpečnosť

22. júl 2014

 bezpečnostné pokyny počas Fjällräven Classic


Bezpečnosť


Aj napriek tomu, že organizátori sú na všetkých check-pointoch a aj na trati, väčšinu času sa musíte spoľahnúť sami na seba. Zbytočne neriskujte. Zastavte sa keď ste unavení, najedzte sa keď ste hladní a pite v pravidelných intervaloch počas celého dňa zo studničiek popri ceste. Nevarte jedlo vo vnútri stanu, ale radšej si ho pripravte navonku.

 

Uistite sa, že ste na trek dobre fyzicky pripravení. Neštartujte, pokiaľ máte nejaké problémy s kolenom alebo inými časťami tela. Mohlo by sa Vám to iba zhoršiť.

 

Takisto si poriadne oddýchnite pred tým ako pôjdete domov z Classicu. Odporúčami spať minimálne 8 hodín pred tým ako budete šoférovať.

 

Počas treku

 

Hlavná časť treku nie je pokrytá telefónnym signálom a nie je dostupná ani autom. Ak by sa Vám prihodil nejaký úraz alebo ste boli chorý, musí to niekto nahlásiť na check-pointe.

 

Trať nie je technicky náročná. Dávajte si však pozor keď príde hmla alebo návalový dážď. Hladina vody v riekach a potôčikoch stúpne a to môže byť nebezpečné.

 

Organizátori nie sú povinný sledovať všetkých účastníkov na všetkých check-pointoch. Ak by sa niekto odklonil z trasy alebo šiel vlastnou cestou tak ho nikto nebude hľadať.

 

Zdravotná starostlivosť

 

Zdravotné sestry a doktory sú na všetkých check-pointoch a v cieli. Majú so sebou základné lieky a všetko potrebné k prvej pomoci. Medický pracovníci budú takisto kontaktovať organizátorov v cieli ak by ste odstúpili. Vo veľmi tažkých prípadoch je k dispozícií vrtulník. Na vrtulník sa nevzťahuje žiadne poistenie. Kto ho potrebuje tak musí zaplatiť 1500-5000 sek/osoba. Aby sa minimalizoval pohyb vrtulníka napr. V nepriaznivom počasí, je lepšie aby účastníci počkali na lepšie počasie.

 

V prípade pomoci volajte 112.

 

Takisto je v povinnej výbave lekárnička, ktorá musí obsahovať: elastický obväz, náplaste, pásku. Je dobré v nej mať aj nožničky, šitie, termofóliu... Dbajte na dezinfekciu rán, otlakov. Vždy si ranu poriadne vyčistite pred tým ako si ju zalepíte.

 

Opustiť pretek

 

Ak sa rozhodnete ukončiť pretek tak sa musíte vrátiť späť do Nikkaloukty alebo pokračovať ďalej do Abiska. Ak sa rozhodnete pre návrat tak kontaktujte prosím nasledujúci checkpoint na tel. Čísle +46 (0)73 832 41 20.

 

 

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Repelent ako darček

Repelent ako darček

TREK NEWS
Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €