preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Kebnekasie - Singi

Kebnekasie - Singi

23. júl 2014

Fjällräven Classic Kebnekaise Mountain Station

Kebnekaise – Singi

 

Toto je etapa kde sa začína odkrývať nádherná príroda a kopce začnú naberať na výške, a vy sa nachádzate v najkrajšom údolí celého treku. Iba jeden kilometer za Kebnekaise Mountain Station vsúpite do divočiny a prejdete okolo Toulpagorni.

 

Toulpagorni je jeden z najimpozantnejších kopcov v tomto údolí, a je jedným z najfotografovanejších kopcov v celom Švédsku. Je vysoký 1662 m.n.m. a nemá len prominentné miesto v celom údolí ale má v sebe aj veľkú dieru, ktorá je po celý rok pokrytá snehom.

 

V údolí pod vrcholom Kebnekaise nájdete pekné miesta na kempovanie pri potôčiku pred Lillberget. Keď prejdete za most tak sa budete nachádzať už v druhej doline. Kopce sú v údoliach lemované potokmi.

 Fjällräven Classic Singi Mountain Hut

Terén sa počas celej cesty bude neustále meniť na viac a viac kamenistý. Údolie ide mierne smerom nahor a končí pri Singi Mountain Hut. Oddýchnite si pred zostupom a vychutnajte si výhľady. Výhľad na TjäkjavaggeKungsleden Trail smerom na Kaitum sú nezabudnuteľné. Vrcholy hôr sú často v oblakoch.

 

Singi leží na otvorenej planine v tieni LadtjovaggeTjäkjavagge. Sú tu toalety ale nadá sa tu zakúpiť jedlo. Singi je miesto kde sa stretávajú cesty zo všetkých štyroch smerov. Prichádzate z východu od Kebnekaise a Hukejaure leží na západ. Kungsleden ide z juhu od Vakkotavare na sever v tom istom smere ako ide Fjällräven Classic smerom na Abisko.

 

Ak kráčate priemernou chôdzou tak medzi KebnekaiseSingi Mountain Hut to máte na 5-6 hodín bez prestávok. Najlepšie miesto pre stany je pár kilometrov pred chatou.

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €