preload

Počas veľkonočných sviatkov máme zatvorené. Radi vás uvidíme opäť 2. apríla.

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

História značky Hanwag

NOVINKY VO SVETE OUTDOORU

História značky Hanwag

17. marec 2015

História značky Hanwag

Viac ako 90 rokov horských zážitkov

 

HANs WAGner sa narodil v roku 1896 v Jetzendorfe v Bavorsku. Založil firmu a dal jej svoje meno. Rovnako ako jeho otec a dedko sa aj on učil obuvníckemu remeslu. Jeho dvaja bratia Alfred a Lorenz Wagner sa rovnako ako Hans stali obuvníkmi a založili vlastné firmy: Hochland a Lowa.

1919

V Mníchove sa Hans Wagner naučil jedinečné dvojité stehovanie. Dnes len pár obuvníkov zvláda túto špeciálnu techniku. 

1921

Hans Wagner začal podnikať a otvoril vlastnú dielňu vo Vierkirchene – kde má HANWAG dodnes svoje sídlo. Vyrábal tam a opravoval obuv šitú na mieru. Ak chcel zvýšiť svoj príjem, musel navštevovať susedné farmy a opravovať staré topánky, výmenou za potraviny alebo dennú mzdu. 

1922 

Miestny obchodníci sa dopočuli o kvalite dvojitého šitia Hansa Wagnera a tiež začali predávať jeho topánky. Biznis bol tak úspešný, že Hans Wagner vďaka nemu postavil svoj prvý dom. 

1926

Dopyt pokračuje. Wagner rozšíril dielňu a aj počet zamestnancov.

1936

Hans Wagner vyrobil svoje prvé kožené lyžiarske topánky pre zimné olympijské hry v Garmisch-Partenkirchen. V tom čase Hans zamestnal svojho synovca Jozefa Wagnera. Vyškolil ho tak, aby bol neskôr schopný prevziať spoločnosť.

1945

Hans Wagner sa rozhodol dať svojej firme vlastné meno "Hawa". 

1952 

Keďže už existovala textilná firma s rovnakým názvom, musel Josef Wagner spoločnosť premenovať. Zmenil ju teda jednoducho na HANWAG.

1956

Hanwag predviedol svoje produkty prvýkrát na veľtrhu športových potrieb vo Wiesbadene, z ktorého sa neskôr stal veľtrh ISPO. Josef Wagner sa tam stretol s Klausom Obermeyerom, ktorý v minulosti emigroval do USA a pracoval v lyžiarskom segmente. V nasledujúcich rokoch sa Hanwag stal výhradným dodávateľom topánok pre  Obermeyera. V Severnej Amerike sa predalo niekoľko tisíc párov ročne pod značkou "Garmisch".

1970

Hanwag uvádza na trh "Haute Route", prvú špeciálnu lyžiarsku topánku pre skialpinizmus.

1980

Vďaka využitiu odborných znalostí nemeckej horolezeckej legendy Seppa Gschwendtnera, bol HANWAG jedným z prvých výrobcov, ktorí vyrábajú ľahké lezecké topánky. Outdoorový trend naštartovaný v osemdesiatych rokoch a vytiahol ľudí von, či už to bol len oddych v prírode, turistka, treking alebo horolezectvo a zdolávanie najvyšších vrcholov sveta. HANWAG  sa zameral na tento rozvíjajúci sa trh a prerušil výrobu lyžiarskych topánok.

1987 

HANWAG začal vyrábať prvé špeciálne topánky pre paragliding, opäť s podporou Seppa Gschwendtnera. Až do dnešného dňa je HANWAG svetovým lídrom v tomto segmente.

1996

HANWAG predstavil model "Alaska GTX", koženú trekingovú topánku s GORE-TEX ® membránou. Dodnes je bestsellerom s prakticky nezmeneným dizajnom. Nemecký časopis OUTDOOR označil Alasky ako klasiku medzi trekingovými topánkami.

2004

Pre chýbajúceho dediča v rodine, Sepp Wagner predal HANWAG spoločnosti Fenix Outdoor AB zo Švédska (vlastník značiek Fjällräven, Primus, Brunton a Tierra). Kúpna zmluva obsahovala ustanovenie, že ústredie malo zostať vo Vierkirchene a všetky pracovné miesta mali byť zachované.

2006

Fenix Outdoor postavili vo Vierkirchene nové sklady, administratívne a výrobné závody. V súčasnej dobe sú všetky vysokohorské topánky HANWAG vyrábané vo Vierkirchene. Dnes má HANWAG spolu s partnermi ďalšie exkluzívne výrobné závody v Chorvátsku, Maďarsku a Rumunsku, ktoré dodávajú rovnako vysokú kvalitu ako Vierkirchen.

2009

Na všetky špeciálne zimné topánky sa začala používať inovatívna technológia ICE GRIP. Jemne zomleté úlomky skla, ktoré sa pridávajú do gumenej podrážky, sedemnásobne zvyšujú priľnavosť na ľade a klzkom povrchu ako bežná kaučuková zmes.

2011

Hanwag oslávil 90. Výročie v znamení "90 Years of Alpine Experience". Ako poďakovanie pre svojich zákazníkov  v spojení s nemeckou Alpine Club (DAV) daroval HANWAG nový Bivak pre Jubiläumsgrat trasu medzi Zugspitze a Alpspitze.

2011

Ako prvý nemecký výrobca trekingových topánok, predstavil HANWAG skutočne ručne robenú  obuv. Použitím technológie „state-of-the-art“ skenovania nôh sú všetky topánky na zákazku šité presne na mieru odborníkmi v Nemecku.  HANWAG potvrdzuje, že je špecialistom v tomto odvetví.

2012

Ako prvý výrobca vysokohorskej a trekingovej obuvi, používa bavorský výrobca Bio kožu na   troch nových modeloch BIO (Lima Bio, Loferer Bio a Waxenstein Bio). Sú bez chrómu, a preto sú antialergické.

2013

Pre ľudí s diagnózou hallux valgus (vybočený palec), predstavil HANWAG na konci roku 2013 prvú špeciálne tvarovanú topánku. Tri modely pre zákazníkov s týmto problémom boli v ponuke označené BUNION (Tatra Bunion GTX, Alta Bunion, Belorado Low Bunion).

2013

HANWAG vo svete: V spolupráci s dcérskou spoločnosťou Fjällräven, otvoril tento bavorský výrobca Epic Store v Soho, v New Yorku a krátko na to v Amsterdame.

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €