preload

Dôležité info:

Od februára 2024 meníme vernostný systém na e-shope. Nazbierané Trek body môžte využiť pri nákupe do 30. apríla 2024. Viac info TU

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Typy skiel Julbo

RADÍME VÁM

Typy skiel Julbo

27. august 2018

Julbo vyrába okuliare už vyše sto rokov. Spolu s množstvom profesionálnov stihli za tento čas vytvoriť širokú škálu skiel. Zebra, Cameleon, či Octopus môžu byť na prvý pohľad záhadné názvy, preto vám ich v tomto článku priblížime. 

Fotochromatické sklá

Zebra 2 - 4: rýchlo reaguje na svetelné podmienky, je ideálne na vysokohorskú turistiku, lyžovanie, či trailový beh. Polykarbonátové sklá su odolné voči roztriešteniu pri páde a tak spolu s vyššou odolnosťou poskytujú aj dlhšiu životnosť. Doba prispôsobenia skla je približne 28 sekúnd.

Zebra light 1 - 3: má bledšie sklo ako sklo Zebra a tak v tieni lepšie rozjasňuje, no na slnku chráni oko rovnako. Je ideálne na cyklistiku, alebo beh, kde ju potrebná rýchla adaptácia zraku pri prechode zo svetla do šera a naopak. Zebra light je tak isto ako jeho tmavšia verzia Zebra polykarbonátové sklo. Jeho adaptácia teda trvá rovnako približne 28 sekúnd. 

Zebra light RED 1 - 3: vďaka červenému odtieňu toto sklo umožňuje jasne a ostro rozpoznať povrch trate a terénne nerovnosti. Zostrovanie terénu je najefektívnejšie pri bielom podklade, teda na snehu, ale je vhodné aj na iné povrchy. Preto je najvhodnejšie na bežky, skialpinizmus a lyžovanie. Rovnako sa však hodí aj na trailový beh, alebo cyklistiku. Technické vlastnosti skla sú rovnaké ako pri iných sklách Zebra.

Cameleon 2 - 4: je tmavšie ako Zebra 2 - 4 a má polarizačný filter. Preto je vhodnejšie aj do vysokohorských podmienok, kde sú silné odrazy od ľadovcov, alebo snehu. Rovnako sú vhodné k vode, kde sa žiarenie odráža od hladiny. Najčastejšie sa však využíva pri okuliaroch na vysokohorské aktivity, napríklad model Explorer 2.0. Sklo Cameleon je tiež polykarbonátové a tak je odolné voči roztriešteniu. Doba adaptácie je približne 30 sekúnd.

Octopus 2 - 4: je sklo stavané k vode a na ňu. Eliminuje všeky typy odleskov od vodnej hladiny. Sú vhodné napríklad na jachting, surfovanie, alebo veslovacie športy. Väčšina okuliarov s týmto sklom pláva na hladine a tak nehrozí ich strata. Technické parametere skla sú rovnaké ako pri skle Zebra, alebo Cameleon.

Polykarbonátové sklá

Spectron 3, Spectron 3+: všestranne využitelné sklá Julbo. Sú vhodné na turistiku, lifestylové nosenie, či beh. Sklo je polykarbonátové a tak je pružné, odolné voči roztriešteniu. To zabezpečuje jeho dlhú životnosť. Rozdiel medzi sklami Spectron 3 a Spectron 3CF je, že sklá Spectron 3CF majú farebný filter a dá sa s nimi lepšie zladiť. Z funkčného hladiska však rozdiel nieje.

Spectron 4: tmavšie sklo z triedy Spectron. Jeideálne na šport vo vysokých nadmorských výškach, štvrtý - najvyšší stupeň ochrany izoluje silné žiarenie, ktoré v horách nieje ničím výnimočným. Pozor, žiadne sklá štvrtej kategórie niesú vhodné na šoférovanie, nakoľko sú velmi tmavé.

Polarized 3, Polarized 3+: polarizované sklo tretej kategórie. Je vhodné na veľké množstvo aktivít od denného využitia, cez turistiku, alebo lezenie až po vysokohorské aktivity. Polarizačný filter izoluje odlesky od vody, alebo snehu a tak komplexne chráni oko. 

Minerálne sklá

Alti Arc 4: je sklo štvrtej kategórie. Najvhodnejšie je na vysokohorskú turistiku a pobyt vo vysokohorských polohách. Od ostatných skiel sa odlišuje aj materiálom. Minerálne sklo je odolnejšie voči poškriabaniu, čo zabezpečuje jeho dlhú životnosť, je však menej pružné ako polykarbonátové sklá.

Okrem spoľahlivej ochrany očí pred slnkom poskytujú okuliare Julbo vysokú kvalitu a dlhú životnosť. Veľkou výhodou je že pri väčšine modelov s bočnicami je možnosť ich odopínať. Okrem toho v prípade poškriabania alebo prasknutia skla je možné ku každým okuliarom kúpiť náhradné sklo a vymeniť ho. Veríme, že zo širokej škály kombinácie rámov a skiel si vyberie naozaj každý a tento článok k tomu pomôže. Pokiaľ si stále nebudete niečím istý, pokojne sa na nás obráťte a my vám pomôžeme.

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM
Vyhraj súkromný skialp trip so Salym

Vyhraj súkromný skialp trip so Salym

SÚŤAŽ

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €