preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Lafuma L´original sac

TREK NEWS

Lafuma L´original sac

31. august 2018

V roku  1936  vo  Francúzsku  vošla  do  platnosti  platená  dovolenka  pre  všetkých. Slobodne,  ľahko,  bezstarostne!  Na  základe  tohto  hesla sa  firma Lafuma rozhodla vyrobiť  ruksak,  ktorý  bude  všetkým  dovolenkárom  slúžiť  na  ich  cestách  za dobrodružstvom.  Podstatou batoha  bolo, aby sa doň jednoducho vošlo všetko čo je potrebné na potulkách svetom so sebou. Tak prišiel na svet prvý ruksak Lafuma Sac s kovovou chrbtovou konštrukciou. Kožené pásky na doťahovanie, pár vreciek jednoduchý, ale praktický. Preto bol aj neskôr použitý na prvej Francúzskej expedícii v Himalájach. 

Technický pokrok postupne tento ruksak postupne vytlačil. Keďže sa Lafuma rozhodla venovať primárne trekovému vybaveniu bolo nutné držať krok aj po materiálovej stránke a tak sa prvý batoh odobral do dejín.

Zlom prišiel v roku 2016, keď sa Lafuma opäť zamerala na cestovateľov. Stále populárnejší "vintage style" jej dovolil z bohatých archívov vytiahnuť originálny dizajn batoha l´Original sac. Ten prešiel pár úpravami, kovová konštrukcia bola nahradená penovou výstužou a v myšlienke spoločnosti znižovať environmentálne zaťaženie bol upravený aj materiál. Batoh je vyrábaný bez používania PFC látok s označením Bluesign. Najväčšou zmenou je však škála farieb, v ktorej sa batoh vyrába. Modrý, červený či tyrkysový? Ktorý si vyberieš ty!?

 

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €