preload

Počas veľkonočných sviatkov máme zatvorené. Radi vás uvidíme opäť 2. apríla.

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Poľovnícka kolekcia s novinkami na jeseň 2019

TREK NEWS

Poľovnícka kolekcia s novinkami na jeseň 2019

10. september 2019

Dôveryhodná poľovnícka výstroj

Celá kolekcia je rozdelená do sekcií, tzv. rodín, ktoré pomáhajú prispôsobiť si vašu výstroj podľa funkčnosti a typu poľovníctva. To, ako ich skombinujete, závisí od vaších osobných potrieb a preferencií.

Lappland

Oblečenie v rodine Lappland je navrhnuté so zreteľom na aktívnu poľovačku - teda tam, kde je často veľa fyzickej námahy. Preto sa sústreďuje na voľnosť pohybu, odvetrávanie, funkčnosť a odolnosť.

Värmland

Rodina Värmland je navrhnutá so zreteľom na menej aktívnu poľovačku - tam, kde sú často dlhé hodiny fyzickej nehybnosti. Dôraz sa teda kladie na teplo, komfort, funkčnosť a odolnosť.

Sörmland

Toto oblečnie je navrhnuté na ľahšiu poľovačku a každodenné použitie. Dôraz je kladený na funkčnosť a odolnosť v kalsickom nadčasovom štýle.

Novinky na jeseň

Tento rok pribudli k poľovníckej kolekcii viaceré produkty, ktoré ocenia nadšenci značky Fjällräven. Prvú spomenieme nohavice Barents Pro Hunting Trousers. Sú odvodené od klasického modelu Barents Pro, pričom boli viac prispôsobené poľovníckemu využitiu. Sú vyrobené z materiáu G-1000 Silent, ktorý je tichší, majú tiché cvočky a komfortný strih. 

Taktiež praktickými sú nohavice Vidda Pro Ventilated, ktoré sa od Barents Pro líšia strečovými časťami, vetračkami po bokoch a patentom na sťahovanie v spodnej časti.

Novinkou je bunda Vidda Pro Jacket z materiálu G-1000, ktorá skvelo dopĺňa nohavice Barents Pro Hunting alebo Vidda Pro Ventilated.

Príjemnou bude aj bunda Singi Fleece, ktorá je vyrobená zo zmesi vlny a flísu. Vhodná ako stredná teplá vrstva alebo vrchná bunda v mierne chladnejšom počasí. Je podobná bunde Lappland Pyrsch Jacket, ktorá je o niečo teplejšia.

Najväčšou zmenou prechádzajú batohy, kde máme hneď niekoľko noviniek. Najmenší zo Singi série je meststkejší 20 L batoh Singi 20 ideálny na jednodňové výlety a kratšie poľovačky.

Ďalším je o niečo väčší Singi 28. Tento športovejší batoh s viac prepracovaným chrbtovým systémom vás nesklame pri balení základných vecí potrebných na prežitie dňa vonku. 

Najväčší zo série je plnohodnotný turistický batoh s dreveným rámom - Singi 48, kde zbalíte všetko potrebné na dlhšie poľovačky, či rybačky. 

Úplne novým batohom je tiež Singi Stubben, ktorého predchodcom bol batoh Stubben, označovaný za najchytrejšiu sedačku v lese. "Stubben" po švédsky znamená peň a preto má tento batoh zabudovaný kovový rám s polstrovaný vrch, takže keď príde čas na pauzu, môžete si naň sadnúť ako na peň stromu. 

Vlna

Najgeniálnejší prírodný materiál

Funkčné výhody:

  • Tichá
  • Hreje, aj keď je vlhká
  • Odvádza vlhkosť
  • Odpudzuje pachy
  • Nehorľavá

Environmentálne výhody:

  • Prírodný produkt
  • Udržateľná
  • Rozložiteľná
  • Netreba ju tak často prať

Vo Fjällräven poznáme už niekoľko produktov, ktoré pochádzajú z odlišných druhov vlny. 

Najznámejšou je Merino vlna - pochádza z oviec plemena merino a ide o extra mäkkú, vysoko kvalitnú vlnu, ktorá nedráždi na koži. Z toho dôvodu je populárna v spodných vrstvách oblečenia, ktoré sa nosia priamo na koži.

Potom je tu klasická vlna - je z domácich oviec, je teplá, odolná a mäkká. Na dosiahnutie odlišnej izolačnej schopnosti sa používajú rôzne spriadacie techniky, napr. vytvorením hladšej alebo vzdušnejšej štruktúry.

Jahňacia vlna - pochádza z prvého holenia ovečky. Je jemná a vláčna, ale vlákna nie sú také vyberané ako u merino vlny.

Zbytková vlna - je príliš hrubá na to, aby sa pužila na oblečenie a zvyčajne sa s ňou nakladá ako s odpadom. Namiesto toho je však pozbieraná, zlisovaná a vytvarovaná napríklad do chrbtovej časti batohu Lappland Hike 15, ktorý skvele reguluje vlhkosť a teplo.

Recyklovaná vlna - dlho sa používala bez toho, aby sa označovala ako recyklovaná. To platí najmä pre plstenú vlnu, keďže recyklovaná vlna má zvyčajne kratšie vlákna. Plstenie robí vlnu kompaktnejšou, vďaka čomu je viac vetru odolná a znižuje sa riziko zachytenia o konáre alebo kry. Zmesové vlny sa používajú na zvýšnie trvácnosti vlnených odevov. Vlákna sa zmiešavajú s inými vláknami, či už syntetickými alebo vláknami z iných prírodných materiálov.

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €