preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

História značky Julbo

História značky Julbo

18. marec 2015

História značky Julbo

Tradičná značka outdoorových a jachtárskych okuliarov začala písať svoju históriu už v roku 1888 .

1888 - Jules Baud a prvý "Cristalliers"

Julbo okuliare na turistiku horolezectvo jachtárstvo

Na konci devätnásteho storočia v dedinke Morez v pohorí Jura začal Jules Baud vyrábať svoje prvé slnečné okuliare. Nevolali sa síce Julbo, tak boli podľa mena zakladateľa firmy pomenované neskôr, ale už od samého začiatku sa držali úvodnej myšlienky, ktorá firmu ženie dopredu i dnes – Inovácia. Na samom začiatku 20. storočia vyhovel požiadavkám hľadačov krištáľov v Chamonix, ktorí potrebovali do hôr poriadne slnečné okuliare. Navrhol im prvé „Cristalliers“, a tým začal celý príbeh firmy Julbo a ich špeciálnych slnečných okuliarov. 

1950 - Vermont, prvé ľadovcové okuliare

Julbo vermont okuliare

 

Pravou revolúciou na trhu bolo predstavenie modelu Vermont, prvých ozajstných ľadovcových okuliarov. Horolezci zrazu mohli tráviť čas na vrcholoch a snežných pláňach so zodpovedajúcou ochranou zraku. Tieto ľadovcové okuliare vznikli v dobe veľkého rozmachu horolezectva, kde sa stále viac horolezcov vydávalo na najvyššie hory sveta. Tým, že si ich okrem horolezcov obľúbili i rockové hviezdy, sa z ľadovcových okuliarov Vermont stál zberateľský kúsok.

1970 - Yannick Seigneur, technický poradca

Julbo YANNICK SEIGNEUR

Vo firme Julbo išli omnoho ďalej, svoje okuliare pomenovali podľa známych svetových horských vrcholov ako Everest, Makalu alebo Anapurna. Ich vývoj a dizajn prebiehal pri testovaní na slávnych osem tisícovkách, ako sú Everest, Makalu, K2, Gasherbrum II, Broad Peak a Nanga Parbat, kde ich nosil a testoval technický poradca Yannick Seigneur.

1980 – rýchlejšie, vyššie a divokejšie

Julbo Retro okuliare

V dekáde, ktorá prešla obľubou bláznivých farieb sa tiež horolezci začali usilovať o bláznivé výkony. Vo firme Julbo sme samozrejme svojich špeciálnych poradcov plne podporovali v dosiahnutí špičkových výkonov. Napríklad Éric Escoffi zdolal tri Himalájske osem tisícovky behom necelých troch týždňov. Patrik Gabarrou sa preslávil svojimi malými „výletmi“ ako sú  "Le voyage du Gab" so siedmimi severnými stenami zlezenými v masíve Mont Blanc za neuveriteľné tri dni.

1990 – pre malých i veľkých rovnaký komfort

Julbo detské okuliare

Zameranie na výkony horolezcov pokračuje i v ďalšej dekáde, významnou postavou je napríklad Cristophe Lafaille. V oblasti horolezeckých okuliarov sa firma Julbo dávno etablovala ako vedúca značka, takže sa rozhodla expandovať i do doposiaľ nepoznaných oblastí. S príchodom  Francka Cammase, ktorý sa k tímu pripojil v roku 1998, vznikla rada slnečných okuliarov pre námorníkov - Nautic. V tomto desaťročí vznikla rada pre deti - Baby range, ktorá ponúkla perfektnú ochranu pre citlivé detské oči.

2000 - všestranné outdoorové aktivity

Julbo bežecké okuliare

Prvé desaťročie nového milénia sa nieslo v duchu rozmachu všemožných outdoorových aktivít a prialo univerzálnym športovcom ako Mike Horn, ktorý zažiaril svojimi výkonmi na všemožných miestach sveta. Čokoľvek táto prevratná dekáda priniesla, či už je to trail running a mountain biking, všade bola značka Julbo so svojimi špičkovými produktmi perfektne prispôsobená ku každému novému športu.

2010 - RX Trem a ďalšia revolúcia na trhu

Julbo okuliare bike

Firma Julbo úspešne zaviedla radu technických vyspelých skiel - Zebra, Zebra Light, Octopus, Cameleon a Falcon, aby opäť splnila najnáročnejšie požiadavky pre najrôznejšie outdoorové aktivity. S príchodom svojho nového programu RX Trem ktorý získal ocenenie Silmo Gold Award v Julbo opäť priniesli revolúciu do sveta slnečných okuliarov. Všetci užívatelia dioptrických okuliarov navyše získali možnosť užiť si svoj šport na 100% s prvými dioptrickými slnečnými okuliarmi Julbo.

Súčasnosť

Dnes už Julbo rozšírilo svoju ponuku skiel o ďalšie prepracovanejšie verzie v radoch športových okuliarov. Taktiež sa pravidelne kolekcia rozširuje o špeciálne limitované edície rámov. Julbo podporuje viacerých úspešných športovcov v rozličných odvetviach. Okuliare môžete vidieť pri sledovaní biatlonu, freeridového lyžovania, jachtingu, trailového behu, či paraglidingu. Využitie je naozaj široké a komfort pri nosení neoceniteľný.

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €