preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Tvorba dizajnu okuliarov Julbo

NOVINKY VO SVETE OUTDOORU

Tvorba dizajnu okuliarov Julbo

9. jún 2016

Čo robí dobré slnečné okuliare dobrými?

Julbo má šport v génoch. Mnoho z nás aktívne športuje a sme obklopení svetovými športovcami, s ktorými spoločne vyvíjame špičkové produkty, ktoré spĺňajú očakávania rekreačných aj profesionálnych športovcov.

V našom dizajn centre vznikajú z myšlienok vždy nové inovatívne modely okuliarov. Rozprávali sme sa o tom s naším dizajnérom Clémentom Bonnet – Matthieu, ktorý už 15 rokov pracuje v Julbo. Sám je nadšený a všestranne orientovaný outdoorový športovec, ako letný tak aj zimný. Vysvetlil nám, čo robí dobré športové okuliare dobrými.

Julbo dizajn okuliarov

Ako vlastne prebieha tvoja práca dizajnéra?

Clément Bonnet – Matthieu:  V Julbo máme širokú škálu slnečných okuliarov vhodných pre všetkých, od rekreačných až po profesionálnych športovcov. Keď ide o vyvíjanie modelov s vysokými športovými nárokmi, úzko spolupracujeme s našimi špičkovými športovcami a spoločne tvoríme s ich pracovnými skupinami. Dostávame od nich počas roka spätnú väzbu ohľadom nimi nosených modelov. Taktiež staviame na pravidelných diskusiách s našimi športovcami a odvíjame sa od ich skutočných potrieb. Očakávania trailových bežcov sú samozrejme iné ako horských cyklistov alebo surferov. Ale vždy kladieme vysoké nároky. Bez ohľadu na to, či ste príležitostný športovec alebo športujete na medzinárodnej úrovni, oceníte naše inovatívne vylepšenia.

Napríklad Martin Fourcade, biatlonista, bol zapojený do vyvíjania okuliarov Aero, Franck Cammas, francúzsky jachtár, pri okuliaroch Swell. Fabian Barel, horský cyklista, nás podporil pri vývoji našich MTB okuliarov a Ueli Steck, švajčiarsky horolezec, pri našich okuliaroch z rady ´Mountain´.

Julbo dizajn športových okuliarov

Čím sú charakteristické dobré slnečné okuliare?

Clément Bonnet – Matthieu: Slnečné okuliare sa musia príjemne nosiť. Okrem toho majú zaistiť dobré krytie a vysokú ochranu proti slnku. Spätná väzba od našich zákazníkov, ale aj ďalší technický vývoj, nám umožňujú každý rok vylepšovať komfort našich okuliarov pri ich nosení. Okuliare, ktoré sa nenosia príjemne, sa zväčša nedajú vôbec nasadiť. Kritérium komfortu pri nosení je takisto veľmi dôležité ako je dôležitá ochrana očí. Dobrý rám je klenutý, okolo očí dobre ohraničený a chráni pred slnečným žiarením a akýmikoľvek inými rušivými faktormi (prach, hmyz, atď.) zo všetkých strán.

Ako si vybrať dobré slnečné okuliare?

Clément Bonnet – Matthieu:  Dobré slnečné okuliare sú také, ktoré mi páčia, príjemne sa nosia a ktoré sú určené pre môj druh športu.

Ponúkame rôzne kolekcie okuliarov, podľa ich oblasti využitia:

´Speed´- pre vytrvalostné športy ako je trail run, horská cyklistika, lezeniebeh na lyžiach. Dobre odvetrané okuliare, čo zabraňuje zahmlievaniu.

´Mountain´- pre horolezcov, vysokohorských turistov alebo každého, kto je na ceste v pustatine. Rámy sú silno ohraničené a navyše sú vybavené snímateľnými bočnicami. Tiež maximálne chránia oko pred bočne dopadajúcimi slnečnými lúčmi.

´Nautic´- na vodný šport, od aktívnych športových jachtárov, ktorí potrebujú plávajúci dobre klenutý rám, až po rekreačných kapitánov alebo rybárov, ktorí hľadajú technicky dobre spracované okuliare s vkusným dizajnom.

´Travel´- štýlové okuliare športovo – elegantného výzoru na všedný deň.

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Repelent ako darček

Repelent ako darček

TREK NEWS
Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €