preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Bokami Západných Tatier 2017

NOVINKY VO SVETE OUTDOORU

Bokami Západných Tatier 2017

28. marec 2017

10. ROČNÍK BOKAMI ZÁPADNÝCH TATIER

Rok nám ubehol ako voda a v Západných Tatrách sa opäť konal najväčší skialpinistický sviatok, na ktorý sme všetci čakali. Tentokrát nebol hocijaký, ale s prívlastkom jubilejný. Jubilejný 10. ročník najkrajšieho skialpinistického preteku u nás, Bokami Západných Tatier. Skialpinistický pretek vo svojej pravej podstate a so všetkým čo k pravému skialpinizmu neodmysliteľne patrí.

Organizátori opäť pripravili náročné, ale nádherné preteky, ktoré museli pohladiť každého skialpového nadšenca. Boli to preteky s veľkým P, kde nebola núdza o výživné stúpania, či už na pásoch alebo mačkách, a krkolomné zjazdy.

 

Príroda si tentokrát pre viac ako 200 pretekárov pripravila naozaj krásne, aj keď miestami nebezpečné podmienky. Kým prvý deň sa niesol v znamení hustej hmly a kašovitého snehu, ostatné dva dni už boli v podobe plechovej oblohy, zľadovatenej trate a celodenného mrazu.

 

Výsledkom boli nejedny zlomené lyže, pády a kotrmelce, ale nakoniec vždy v cieli prekryté úsmevom a pocitom šťastia a spokojnosti z krásneho preteku.

Nie nadarmo sú Boky považované za najťažší pretek v strednej Európe s prívlastkom “slovenská Pierra menta“. Jubilejný 10. ročník prilákal opäť viac pretekárov a ako každý rok sa niesol v znamení neopakovateľnej atmosféry, výborne pripravených tratí a dobre pripravených pretekárov. 

Celkovými víťazmi sa stala dvojica Jakub Šiarnik a Matúš Danko, chalani zo slovenskej skialpinistickej reprezentácie. Dvojica šliapala ako dobre namazaný stroj od prvej až po poslednú etapu a dovolím si tvrdiť, že s prehľadom zvíťazili. Teší nás to o to viac, že ako partner skialpinistickej asociácie máme možnosť podporovať týchto skvelých borcov pri ich výkonoch.

Pre víťazné dvojice sme ako odmenu pripravili parádne okuliare a prilby od značky Julbo, ktoré budú veľmi kvalitným a užitočným spoločníkom pri ich skialpinistických počinoch. Sme radi, že môžeme byť partnerom aj na takomto významnom a krásnom podujatí, akým Bokami isto sú. My v Treklande vždy radi podporíme dobré veci, na ktorých nám záleží, ku ktorým máme vzťah, a pretek Bokami západných tatier nie je výnimkou.

 

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €