preload

Počas veľkonočných sviatkov máme zatvorené. Radi vás uvidíme opäť 2. apríla.

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Asolo, topánky s históriou.

TREK NEWS

Asolo, topánky s históriou.

8. október 2018

Od remesla k firme

História značky Asolo siaha až do roku 1946, kedy v malom rodinnom obchode v mestečku Nervesa della Battaglia začala rodina Zanatta vyrábať obuv. Po druhej svetovej vojne sa v Taliansku zmenili ekonomické pomery a ľudia s rastúcimi prijímami začali inklinovať k vyššej kvalite. Práve to využila aj rodina Zanatta a s rastúcou kvalitou začal podnik prekvitať. V 60. a 70. rokoch minulého storočia nadviazala druhá generácia Zanattovcov na prácu svojich rodičov a tak vznikala nová rodinná tradícia.

Medzitým v roku 1975 Giancarlo Tanzi, vynálezca prvých trekových topánok s použitím materiálu Cordura, inovácie ktorá zmenila svet trekovej obuvi, založil značku Asolo. Krátko po tejto udalosti opäť šokoval outdoorový svet. Tento krát to bolo ušitím historicky prvých topánok s Gore-Tex membránou.

Veľká zmena nastala v roku 1998, keď sa rodinného biznisu Zanattovcov chopila už tretia generácia. Anna, Marco a Luca odkúpili od Tanziho značku Asolo, ktorá reprezentovala ich hodnoty a stavala na vysokej kvalite a inováciach. Úmyslom rodiny Zannata po novom pod značkou Asolo bolo, a až do dnes je, hľadať dokonalé splynutie kvality, tradície a výnimočných inovácií.

Úspechy rokov deväťdesiatych

Na týchto základoch rodina vybudovala úspešnú a svetoznámu značku, ktorá je dnes medzi elitou v oblasti outdoorovej obuvi, čo odzrkadluje množstvo úspechov a ocenení. Po roku 2000 došlo ku skvelej kombinácí inovácie a moderného dizajnu, čoho výsledkom bol model topánok FSN 95 GTX, ktorý získal ocenenie "The best shoe of the year in backpacking category“ v Amerike.

Tento úspech bol nasledovaný mnohými ďalšími oceneniami, ako “Editor’s Choice Awards” Amerického magazínu Backpacker, či Rock&Ice award, ktorý získali v roku 2014 model Eiger GV za skvelý pomer hmotnosti a výhrevnosti.

V roku 2015 oslávila značka Asolo 40 rokov tvrdej práce s veľkým úspechom, ako svetový líder v oblasti outdoorovej obuvi. O rok neskôr bola uvedená do siene slávy American Backpacker Magazine, a len pár mesiacov potom aj ako Kauf Tipp Nemeckého outdoorového magazínu.

Cieľom firmy aj do budúcnosti ostáva vysoká kvalite a neustále prinášanie skvelých inovácií. Preto sa neustále drží filozofie produkcie v Európe, kde sú šité všetky topánky. Väčšina ešte stále v Talianskej Nervese. 

Topánky Asolo prichádzajú aj k nám do Treklandu, kde si ich môžeš vyskúšať už dnes! Neváhaj a príď sa pozrieť do niektorej z našich predajní, aby si na jesennú hrebeňovku nemusel ísť bosí. Tu nájdeš kompletnú ponuku Asolo v Treklande.

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €