preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Care Plus - svet bez malárie do roku 2030

Care Plus - svet bez malárie do roku 2030

6. máj 2019

Zbaviť svet malárie do roku 2030, taký je cieľ holandského výrobcu zdravotných a hygienických doplnkov Care Plus. Túto výzvu chce dosiahnuť výrobou špičkových produktov v troch kľúčových oblastiach:

- ochrana proti hmyzu

- hygiena na cestách

- prvá pomoc

Prvý krok, ktorý v tejto veci spoločnosť Care Plus podnikla, bolo vytvorenie repelentu až s 50% účinnej látky DEET (N,N-Dietyl-3-metylbenzamid) v zlúčenine, ktorá predlžuje dobu účinkovania DEETu. Jedná sa o doposiaľ najúčinnejšiu látku, ktorá je využívaná na ochranu pred hmyzom. Vyvinul ju v roku 1944 pre americkú armádu Samuel Gertler z United States Department of Agriculture. Keďže viac ako 50% koncentrácia DEETu môže byť riziková aj pre človeka, takto koncentrované repelenty sa nevyrábajú. Ponuka Care Plus sa postupne rozšírila a dnes obsahuje množstvo rôznych variant vhodných pre deti aj dospelých. 

Po výdatných dažďoch na začiatku mája, nás v letnom období určite neminie zvýšený výskyt komárov a iného bodavého hmyzu. Kliešte, komáre a im podobné tvory sú pre človeka nielen otravné, ale predstavujú aj veľké zdravotné riziko. Borelióza či malária sú len jedny z mnohých ochorení, ktoré môžu tieto nepatrné uštipnutia priniesť. V minulosti sa jednalo hlavne o problém v tropických oblastiach, kde podnebné podmienky umožňujú celoročný výskyt bodavého hmyzu. Žiaľ, niekedy k nim prispievajú aj znížené možnosti hygieny. V dôsledku klimatických zmien a širokých možností cestovania sa však infikovaný hmyz začína dostávať aj do nášho pásma. Preto je dôležité znížiť riziko uštipnutia a s ním aj riziko nakazenia. V našich končinách je samozrejme pravdepodobnosť nakazenia stále nižšia ako v okolí rovníka. Aj preto je škála repelentov širšia a koncentráciu DEETu tak viete prispôsobiť potrebám. Treba však podotknúť že minulý rok boli zachytené prípady ľudí infikovaných vírusom západonílskej horúčky aj na Slovensku

Nakoľko DEET je vo vysokej koncentrácii nevhodný pre tehotné a dojčiace ženy, či deti do trinásť rokov, ponúka Care Plus ochranu aj pre nich, a to hneď v dvoch formách.

ANTI-INSECT NATURAL je repelent vyrobený len z prírodných látok. Na ochranu proti hmyzu sa v ňom využíva výťažok z citrusov a eukalyptu. Tento je vhodný pre deti od troch mesiacov. Ďalšou variantou je ANTI-INSECT SENSITIVE. Tento obsahuje 12,5% koncentráciu salitidínu a je vhodný aj pre deti od dvoch rokov. Spomínané možnosti sú dostačujúce na európske pomery a v prípade, že sa nechystáte do malarických oblastí, vás ochránia.

Za predpokladu že máte namierené do Afriky v oblasti okolo rovníka, či divokých častí Ázie určite odporúčame siahnuť po silnejšej ochrane. Repelent s koncentráciou aspoň 40% DEETu. Ten je na použitie vhodný od 13 rokov a účinnosť ochrany proti komárom je až 6 hodín. Najsilnejšou možnosťou je ANTI-INSECT DEET 50%. Tento je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov a poskytuje najvyššiu možnú ochranu. Vyššie koncetráty sa nevyrábajú. Žiadny zo spomináných repelentov sa nesmie aplikovať na tvár, či zakryté časti tela. Účinnosť všetkých repelentov nájdete v tabuľke nižšie. 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €