preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

História značky Skogstad - prvé outdoorové detské oblečenie

HISTÓRIA

História značky Skogstad - prvé outdoorové detské oblečenie

14. máj 2019

Skogstad už vyše 80 rokov na trhu

1937

V roku 1937 v Innviku, v malom mestečku na brehu Nordfjordu v Nórsku, Halstein Skogstad založil spoločnosť H. Skogstad Ltd, ktorá sa zameriavala na výrobu textilných výrobkov, ako sú nohavice a bundy. Špecializovala sa na výrobu odevov pre miestne továrne a spoločnosti. Koncom 70- tych rokov dodávala firma Skogstad oblečenie spoločnostiam po celom Nórsku a v Innviku zamestnávala 10-15 ľudí. 

Nová generácia vo firme

Anton Skogstad, Halsteinov syn, prevzal funkciu manažéra v roku 1978. V roku 1981 premenoval spoločnosť na Skogstad Sport A/S a začal vyrábať svoje značkové výrobky „Skogstad“ zamerané na športový a outdoorový trh. Produkty ako horské bundy a nohavice zaznamenali v Nórsku veľký úspech a Skogstad vyrobil v priebehu 80-tych rokov ročne viac ako 60 000 výrobkov. 

Nové priestory

Obchod bol na vzostupe! Skogstad sa musel presunúť zo svojej malej továrne do väčších priestorov, ale výroba zostala v Innviku, Nordfjord. V rokoch 1984 až 1995 spoločnosť pokračovala v raste.

Ocenenie za rozvoj značky

V roku 1994 získal Skogstad Sport cenu za úspešný rozvoj značky v regióne Sogn og Fjordane. Prestížne ocenenie je známkou dobrého dizajnu, dobrých produktov a dôkladnou stratégiou marketingu a brandingu.

Zmena vo výrobe

Je smutné, že začiatkom polovice 90. rokov bolo ťažšie a ťažšie vytvárať zisky z nórskej výroby. Preto sa rozhodlo, že do roku 1997 sa všetka výroba presunie preč z Nórska. Skogstad po krátkej dobe skúšania výroby v Bulharsku vytvoril vlastnú kanceláriu a tím v Číne. To je miesto, kde výroba zostáva dodnes. To ,však, výrobkom neuberá na kvalite, pretože Čína je špičkou vo výrobe a firma zaručuje dobré podmienky pre svojich zamestnancov.

Vývoj produktov

Skogstad sa už od začiatku zameriaval na vývoj produktov a ich inováciu. Bol prvým dodávateľom v oblasti športu v Nórsku, ktorý vyvíjal nepremokavé a vetru odolné detské výrobky s podlepenými švami. A kvôli tomu je Skogstad považovaný za jedného z lídrov na trhu v oblasti outdoorového oblečenia pre deti.

Rodinný podnik pokračuje

Začiatkom roka 2013 sa Henning Skogstad stal manažérom pre Skogstad v Nórsku. Anton sa stále angažuje v spoločnosti a v spoločnosti pracujú aj súrodenci Henning, Ann Kristin a Frank. Skogstad Sport AS zostáva 100% rodinným podnikom.

Budúcnosť!

Skogstad má teraz 10 pobočiek v Nórsku. Mnoho fantastických predajcov v oblasti športu a módy v Nórsku, Veľkej Británii, na Slovensku a ďalších. Skogstad vyrába oblečenie pre celú rodinu a výrobky sú známe svojou inováciou, príjemným dizajnom, vysokou kvalitou a rozumnou cenou. Produkt, vývoj spoločnosti a potreby zákazníka sú vždy v centre záujmu a tak by to aj malo zostať.

SORTIMENT ZNAČKY SKOGSTAD

 

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Repelent ako darček

Repelent ako darček

TREK NEWS
Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €