preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Juraj "Ďurifuk" Koreň a jeho extrémny život

Juraj "Ďurifuk" Koreň a jeho extrémny život

Juraj "Ďurifuk" Koreň a jeho extrémny život

„Lezenie, lietanie, lyžovanie, turistika, či beh. Svet je krásne miesto a treba ho vidieť. Najviac ma fascinuje držať sa preč od ľudí a spoznávať zákutia, zákonitosti i rozľahlosť sveta vlastnou silou, v pote tváre, mraze a to celé podfarbiť strachom a únavou.“

Takto sa pozerá na svet Juraj „Ďurifuk“ Koreň, ktorý sa stal našim oficiálnym ambasádorom. O tom, že jeho horské dobrodružstvá sú naozaj intenzívne niet pochýb, preto je ideálnym adeptom na testovanie výbavy z Treklandu. Odteraz si o jeho zážitkoch a bláznivých cestách budete môcť pravidelne prečítať na našom blogu.

Kde vlastne začala jeho cesta extrémneho športovca?

„Vždy som bol dušou hlavne letec, pretože k paraglidingu som vďaka otcovi pričuchol už ako šesťročný a spolu so starším bratom a otcom som trávil veľa času na kopcoch a sledoval ako lietajú, či kropil doliny zvratkami ako tandemový pasažier, kým som neukradol v 17 tich padák a stopom sa nevybral zhmotňovať svoje plány.

K “lezeniu” som sa dostal inšpirovaný starším bratom, aktivistom Horskej Služby, ktorý mi vysvetlil, že sa dá liapať aj po skalách, nie len stromoch, čo je to bouldering a že si mám z kopačiek odrezať štuple a že je to potom dobré. Spočiatku som fušoval len do bouldru, VHT a z vrcholov sa vracal na padáku, či už to bola Marmolada alebo Mangart. Po pár rokoch sme sa dali dohromady s Mišom Sabovčíkom a v 2017 sme s Holečkom vyrazili do Antarktídy a v 2019 do Grónska s cieľom vyliezť panenský vrchol na každom kontinente a zletieť dole na paraglide.

V januári 2020 som frustrovaný z nedostatku adekvátnych parťákov podnikol prvé freesolo v S stene Vysokej, Stanislawskeho a pokračoval som priamo hore, cestou Komínom, inak tiež päťkovej obtiažnosti. Zážitok to bol tak neuveriteľne silný a oslobodzujúci, že som sa rozhodol zhmotniť to tušenie, že skončím ako zaprdený sólista.

Veď to poznáte, nič nie je krajšie, ako pozerať sa smrti do tváre…“

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €