preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Spacáky Mountain Equipment

Spacáky Mountain Equipment

Spacie vaky sú jednou z najdôležitejších častí outdoorovei výbavy pre prespávanie v prírode. Medzi najkvalitnejšie značky spacích vakov na trhu patrí anglická značka Mountain Equipment. Už od roku 1961 sa zaoberá výrobou vysoko kvalitných spacích vakov, ktoré dokážu spojiť pohodlie a výkon v náročných horských podmienkach. Spacáky sú dostupné v rôznych veľkostiach a dizajnoch, ktoré umožňujú osobný výber podľa individuálnych potrieb a predpokladov vašej cesty.

V niektorých modeloch spacákov Mountain Equipment sa používa materiál Gore-Tex Infinium, ktorý zaručuje lepšiu odolnosť voči vetru a chladu. Izolačný páperový materiál zasa zaisťuje správnu teplotu v spacáku vzhľadom na teplotu okolia, čím sa zvyšuje komfort pre príjemný a pohodlný spánok. Tieto vlastnosti zaisťujú použitie pre rôzne druhy expedícií vrátane vysokohorskej turistiky, lezenia na skalách, trekingu a iných outdoorových aktivít.

Všetky výrobky od značky Mountain Equipment sú vyrábané z vysoko kvalitných materiálov a sú určené na použitie v rôznych prostrediach a klimatických podmienkach. Bez ohľadu na to, či ste skúseným trekerom alebo sa iba chystáte na prvú expedíciu, v predajniach Trekland nájdete kvalitný spacák, ktorý bude dokonalým spoločníkom pre vaše outdoorové dobrodružstvá v prírode.

Mountain Equipment používá husie perie v troch radách spacákov s prívlastkom Extreme. V spacákoch rady Helium, Glacier a Classic izoluje teplo kačacie perie. To ale neznamená, že každá hus je lepšia ako kačica. O kvalite peria rozhoduje predovšetkym jeho spracovanie a plnivosť. Vysoko kvalitné kačacie perie môže mať parametre tepelej izolácie rovnaké alebo lepšie ako perie husie. Plnivosť je najdôležitejšia.

Perie alebo syntetika?

 Dôležitá otázka pri výbere spacáku. Cieľom izolantu v spacom vaku je zastaviť, alebo aspoň zmierniť tepelné vyžarovanie ľudského tela smerom von. Štruktúra peria sa na tento účel výborne hodí. Oveľa viac ako synteticky vyrobené izolanty. Aj napriek neustálemu vývoju technológií sa doposiaľ nepodarilo vyrobiť tak jemnú štruktúru materiálu, ktorá by sa periu priblížila, alebo dokonca vyrovnala. Chemický priemysel nedokáže vyrobiť synteticky podobnú štruktúru vlákien, ktorú má  najjemnejšie prachové perie.

Výhody peria oproti syntetike sú zrejmé a prevažujú nad nevýhodami. Extrémne väčšia izolácia telesného tepla, omnoho dlhšia životnosť, výrazne lepšia zbalitelnosť, teda schopnosť spacák zbaliť v kompresnom obale do malého objemu. Keď sa nosí spacák v batohu, je dôležitým bonusom aj citeľne nižšia hmotnosť peria. Naproti tomu dve podstatné výhody syntetiky sú, použiteľnosť vo veľmi vlhkom prostredí, napríklad v dažďovom pralese alebo v trópoch a taktiež aj nižšia cena.

 

Existuje mnoho dôvodov, prečo by ste si mali zvoliť spacie vaky značky Mountain Equipment. Tu je niekoľko z nich:

 

Kvalita: Spacie vaky Mountain Equipment sú vyrobené z vysokokvalitných materiálov a zaručujú spoľahlivú ochranu pred vetrom, vodou a chladom, tým vám poskytnú pocit tepelného komfortu a bezpečnosti voľby tejto značky.

Výkon: Každý spacák Mountain
Equipment je presne navrhnutý, aby vyhovoval špecifickým potrebám horolezcov, turistov a čohokoľvek, čo zahrňuje dobrodružný pobyt v prírode.

Inovácia: Mountain Equipment sa neustále snaží vylepšovať svoje produkty. Ich výskumný a vývojový tím pracuje na zlepšení produktového portfólia, aby mohli ponúkať nové a inovatívne technológie pre svojich zákazníkov.

Etika: Mountain Equipment aj jeho zákazníci si uvedomujú, že ich dobrodružstvá      by sa nemali odorávať na úkor prírody. Majú teda pevné hodnoty v oblasti ekologického zodpovedania a etických pracovných podmienok.

 

Skrátka, ak hľadáte spoľahlivý spacák, ktorý vám bude poskytovať tepelne príjemný komfort a spoľahlivosť na dobrodružných pobytoch v prírode, výber značky Mountain Equipment by mohol byt ideálnou voľbou.

Celú ponuku si môžete pozrieť TU

 

 

 

 

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Repelent ako darček

Repelent ako darček

TREK NEWS
Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €