preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

Určite ste už počuli názor, že turistické palice sú pomôckou len pre starých ľudí. Turistické paličky však majú mnoho benefitov, ktoré oceníte v každom veku a kondícii a pri viac dňovej turistike s ťažkým batohom sú priam nevyhnutnosťou. Ak váhate, či si turistické palice zaobstarať, máme pre vás niekoľko argumentov prečo je to dobrý nápad.

Čo sú ich hlavné výhody?

1) Palice pomáhajú pri turistike po rovine aj v kopci a to o takmer 30% výkonu.

2) Pri používaní turistických paličiek zapájate aj vrchnú časť tela, tým pádom šetríte nohy a zároveň posilňujete celé telo vrátane chrbta a tricepsových svalov. Vďaka nim máte lepšie a hlavne rovnomerné držanie tela.

3) Paličky pomáhajú pri zostupe tým, že vás brzdia a šetria kolená aj kĺby. Ak nemáte palice, celú záťaž ťaháte iba cez nohy.

4) V nerovnom teréne, na koreňoch či šmykľavých kameňoch má človek vďaka paličkám oveľa lepšiu stabilitu – pri pošmyknutí poslúžia ako tretia respektíve štvrtá noha, takže pomáhajú predchádzať zraneniam.

5) Pri viacdňovej turistike s ťažkým batohom sú paličky nevyhnutnou oporou. Keď paličky nepotrebujete, jednoducho ich zložíte a pripnete na batoh takže vám vôbec nebudú prekážať.

Ako nastaviť výšku turistických palíc?

Pri nastavovaní palíc si dajte ruky vedľa tela do polohy o kúsok nižšie ako je pravý uhol – v takejto výške sa pri chôdzi budú palice zapichávať v správnom bode a vy sa od nich budete môcť lepšie odrážať.

Čo si všímať pri výbere palíc?

Turistické paličky, ktoré predávame u nás v Treklande sú od značiek Lafuma, Black Diamond, Leki a Camp. Všetky sú teleskopické a zložené z troch častí – buď sa zasúvajú do seba, alebo sa skladajú tzv. zig zag štýlom. Výšku nastavujete pomocou kovových alebo plastových klipov – tento spôsob je veľmi jednoduchý a rýchly.

Čo sa týka materiálov, paličky môžu byť duralové, alumíniové alebo ľahké karbónové. Rúčky môžu byť buď krátke alebo predĺžené a vyrábajú sa zväčša z EVO peny, ktorá je veľmi pohodlná na držanie, nesaje pot a nešmýka sa. Pri niektorých paličkách je v kombinácii s korkom. Paličky s klasickými plastovými rúčkami sú cenovo najdostupnejšie, ale ich komfort je nižší a sú ťažšie.

Na paličkách, ktoré u nás nájdete sú vytvrdené vidiové hroty. Je to veľmi pevný materiál, ktorý vydrží naozaj dlho a len tak ho nezoderiete. Na hroty môžete navliecť gumené násadky, ktoré využijete najmä na ceste, aby sa vám to nešmýkalo a neťukali ste o zem. V lete stačia malé tanieriky a v zime treba nasadiť veľké tanieriky, aby sa vám paličky nezabárali do snehu. Niektoré paličky, napríklad Black Diamond Expedition sú dostatočné pevné a môžete ich bez problémov používať aj na skialp.

Nech sa rozhodnete pre akékoľvek palice, spoľahnite sa, že ich pomoc na vašich túrach rozhodne oceníte. Celú ponuku turistických paličiek nájdete TU.

turistika s palicami

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Repelent ako darček

Repelent ako darček

TREK NEWS
Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €