preload

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Kontakt

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Veľkostné tabuľky

Darčekové poukážky

Zľavový systém

Fjällräven G-1000, extrémne odolný materiál

HISTÓRIA

Fjällräven G-1000, extrémne odolný materiál

3. apríl 2013

G-1000

Pravdepodobne najlepší outdoorový materiál, aký nájdete.

 

S G-1000 budete pripravený do všetkých podnebí. Od trópov až za polárny kruh. Vydrží mnoho rokov nekompromisného používania. Fakt, že G-1000 môžete pomocou Greenland vosku prispôsobiť z neho robí jeden z najlepších materiálov na trhu.

 

G-1000 Často lepšia voľba

Veľa ľudí si oblečie vode odolnú technickú bundu bez toho, aby o tom skutočne premýšľali. Ale tí, ktorí šli na turistiku alebo lyžovačku v laminovanom oblečení zistili, že tieto výrobky nedýchajú tak, ako by mali. Membrána nedokáže uvoľňovať vlhkosť tak rýchlo, ako ju Vaše telo vytvára pri pohybe, preto zostanete mokrý.

Z toho dôvodu si skúsení turisti už niekoľko desaťročí vyberajú oblečenie vyrobené z materiálu G-1000. Ochráni Vás pred vetrom a aj ľahkými prehánkami. Tkanina dobre dýcha, takže sa nespotíte.

V porovnaní s membránovými textíliami je materiál G-1000 oveľa trvanlivejší. Dokáže odolať ostrým predmetom, dokonca aj iskrám z táboráka.

 

Pre všetky ročné obdobia

Odevy G-1000 sú vynikajúcou voľbou na leto, s výnimkou skutočne daždivých dní. V tedy je vhodné doplniť váš odev G-1000 ultraľahkým pršiplášťom alebo nohavicami.

Materiál G-1000 Vám poskytuje skvelú ochranu v zime proti snehu a silným vetrom a vďaka priedušnosti Vám nebude zima kvôli tomu, že máte vlhké spodné oblečenie. Je tiež ľahký a jednoducho sa v ňom dá pohybovať.

 

Odolný voči opotrebeniu

G-1000 je extrémne trvanlivá látka, viac než dvakrát taká trvanlivá ako džínsovina. Vďaka tomu, ako aj vďaka svojej nízkej hmotnosti, je materiál G-1000 ideálnou voľbou na pobyt v prírode a cestovanie.

 

Odolnosť voči vode

Impregnovaním G-1000 odevu voskom Grenland Wax ho môžete urobiť odolnejším voči dažďu a vlhkosti. To znamená, že si ho môžete nechať oblečený počas búrok. Ak by látka predsa len zvlhla, rýchlo vyschne.

 

Odolnosť voči vetru

Vďaka hustému tkaniu je látka G-1000 takmer úplne odolná voči vetru. Po impregnácii vám látka poskytne kompletnú ochranu pred nepríjemným vetrom.

 

Priedušnosť

Jednou z najlepších vlastností materiálu G-1000 je jeho vynikajúca priedušnosť. Prepúšťa von telesnú vlhkosť, čo je obzvlášť dôležitá vlastnosť pre aktívny život v prírode.

 

Odolnosť voči komárom

Pevne utkaná látka ochráni vašu pokožku pred komármi a iným dotieravým hmyzom. To je extrémne praktické v horách aj v lese, alebo pri cestách v teplom podnebí.

 

Ochrana proti UV

Husto tkaná látka poskytuje takmer 100% ochranu proti slnečním lúčom alfa a beta.

 

Prispôsobiteľný

Aplikovaním väčšieho množstva vosku Grennland Wax si môžete ľahko prispôsobiť Váš odev z G-1000, aby vyhovoval odlišným poveternostným podmienkam. Vosk Greenland Wax tiež predlžuje životnosť vašich odevov a robí ich ešte trvanlivejšími.

 

Päť druhov G-1000

G-1000 Original – Trvanlivý originál

65% polyester, 35% bavlna. G-1000 Original je pôvodný „recept“ na komfortné oblečenie Fjällräven. Pôvod má v látke nevhodnej na výrobu ľahkých stanov. Testovaný od arktických expedícii až po malé prestávky na ostrých kameňoch v lesných čistinkách.

 

G-1000 Silent – tichý a mäkký

65% polyester, 35% bavlna. G-1000 Silent je česaná verzia pôvodnej látky. Česanie na konci výroby jemne oslabí látku, ale zato jej dodáva vlastnosti vhodné pre poľovníctvo a lesníctvo. Látka sa takto stáva tichšou a pohodlnejšou na nosenie.

 

G-1000 Lite – ľahký a chladivý

65% polyester, 35% bavlna. G-1000 lite je ľahší a chladivejší ako ako oreginálna látka. To z neho robí ideálneho spoločníka v lete a keď Vaše cesty vyžadujú ľahké a odolné oblečenie. Látka je tkaná s „rpistop“ vláknami, čo zabezpečuje vysokú odolnosť aj keď je látka oveľa ľahšia.

 

G-1000 Eco – ekologickejšia voľba

65% recyklovaný polyester, 35% oreginálna bavlna. G-1000 Eco je ekologická alternatíva s rovnakými vlastnosťami ako oreginálna látka. Bavlna pochádza z certifikovaných fariem, kde sme veľmi dlho hľadali správnu dĺžku vlákna na výrobu veľmi odolnej látky.

 

G-1000 HeavyDuty – ešte pevnejší materiál

65% polyester, 35% bavlna. G-1000  HeavyDuty je extra pevná verzia pôvodného materiálu a v podstate nebudete schopný ju opotrebovať. Používame ju na výrobu batohov, tašiek a na spevnenie niektorých častí odevov, ktoré potrebujú výnimočnú pevnosť a trvácnosť.

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Repelent ako darček

Repelent ako darček

TREK NEWS
Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €